Sterrebaan 3
3542 DJ  Utrecht
T  030 - 638 2224
[email protected]

APK

Kwinkelenberg Automotive - APK

Het is in uw eigen belang dat de conditie van uw auto zo goed blijft. Auto's in goede conditie zijn in de eerste plaats natuurlijk veiliger. Bovendien zijn ze minder belastend voor het milieu. Door uw auto periodiek te laten nakijken, zorgt u ervoor dat de technische staat van uw auto prima blijft. Daarom is de APK een belangrijke keuring. De frequentie van de keuring is wettelijk bepaald.

 

Wanneer en hoe vaak APK?

Benzinewagens

Benzinewagens komen in aanmerking voor de eerste keuring vier jaar na de eerste toelating op de weg. Na deze keuring laat u uw auto twee keer om de twee jaar keuren, en daarna ieder jaar.
Is uw auto al eens eerder APK-gekeurd, dan vindt u de vervaldatum op het keuringsrapport. Uw auto moet uiterlijk op deze datum weer goedgekeurd zijn.

 

Auto's op diesel of lpg

Voor auto's op diesel of lpg geldt dat de eerste keuring plaatsvindt drie jaar nadat de auto voor het eerst op de weg is toegelaten. Na de eerste keuring laat u uw auto jaarlijks keuren. Is uw auto eerder APK-gekeurd, dan vindt u de vervaldatum op het keuringsrapport. Uw auto moet uiterlijk op deze datum weer goedgekeurd zijn.

 

De belangrijkste punten van de APK

Bij de APK wordt gekeken naar:


  • voertuiggegevens (registratie kentekenbewijs, voertuigidentificatienummer, enz.),
  • veiligheid (remmen, stuurinrichting, wielen/banden, autogordels, verlichting, carrosserie, ruiten, spiegels, claxon, vergrendeling, enz.),
  • milieu (uitlaatgassen, uitlaat, enz.).


Kijk voor meer informatie over de APK-keuring op de website www.apk.nl.

 

APK-keuring bij Kwinkelenberg Automotive

Onze werkplaatsmonteurs staat klaar om de APK bij uw auto uit te voeren. Zij zijn erkende keurmeesters. Doordat zij brede kennis over auto's hebben, zijn zij altijd in staat u bij eventuele problemen van het beste advies te voorzien. Zij zorgen ervoor dat u voor een zeer gunstige prijs weer snel in een goedgekeurde auto de weg op kunt.

 

U kunt online een afspraak maken met de werkplaats voor een keuring van uw auto op een dag dat het u het beste uitkomt. Telefonisch een afspraak maken kan natuurlijk ook altijd.

© 2011-2022, Kwinkelenberg Automotive  |  Disclaimer  |  Privacyverklaring & Cookies